A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей імені Олександра Цинкаловського
Володимирської міської ради

Медіакампанії щодо уникнення конфліктних ситуацій між підлітками

Дата: 11.12.2018 10:00
Кількість переглядів: 558

На сайті Інформаційного відділу Представництва ООН в Україні повідомляється, що в 2017 році ЮНІСЕФ розпочала кампанію проти булінгу з метою підняття рівня обізнаності серед дітей та дорослих про булінг та його негативні наслідки. Передбачається, що це має допомогти змінити поведінку та знизити рівень толерантності до насильства.

Ядром кампанії є веб?сайт www.stopbullying.com.ua, на якому школярі можуть знайти інформацію, яка подається в інтерактивній та відповідній до віку дітей формі. Пропонуються альтернативні булінгу види поведінки, як-от скейтбординг, блогінг або діджеїнг. Веб-платформа містить важливу інформацію про ознаки булінгу, його наслідки, способи його попередження, а також варіанти реагування на нього для батьків та вчителів.

Корисним видається і проект, започаткований Міністерством юстиції України «Я маю право!». Сайт зручний для користування, містить достатньо важливої інформації для дітей і батьків. Крім того, в рамках цього проекту цілодобово діє Координаційний центр з надання безоплатної правової допомоги.

Міністерство юстиції України на своєму сайті повідомляє, що в межах проекту «Я маю право!» розпочинає інформаційну кампанію «СтопБулінг», орієнтовану на дітей та їхніх батьків. Розроблено інформаційні матеріали, з яких можна дізнатися, які види булінгу існують та як діяти в різних ситуаціях. Корисною видається й інформація для батьків, чиї діти стали жертвами цькування або ж самі вчиняють насилля щодо інших дітей.

Не можна не погодитися з директором Українського інституту дослідження екстремізму О. Зарубінським, що  «у свідомості деяких громадян насильницька модель поведінки стає найбільш привабливою. Вони бачать, що таким чином досягають результатів політики, рейдери, люди на вулицях».

Насильство в своєму розвитку проходить такі стадії: дитячий булінг, радикалізація, насильницький екстремізм, тероризм, саме тому зараз чимало міжнародних програм присвячені запобіганню дитячому булінгу.

На сайті Українського інституту дослідження екстремізму започатковано дослідницько-просвітницький проект з профілактики та протидії булінгу «Стоп шкільний терор!». Організатори проекту переконані, що вирішити проблему шкільного насильства можливо лише шляхом широкого інформування та залучення суспільства. Звідси й девіз проекту: «Не вдавай, що не бачиш». Проект триває вже більше року. За цей час проведене перше в Україні аналітичне дослідження з вивчення проблеми булінгу. Підготовлені пропозиції законодавчих змін та проект національної програми з профілактики та протидії булінгу.

На сайті Міністерства освіти і науки України діє сторінка «Протидія булінгу». На ній можна знайти корисні посилання на тему антибулінгу, наприклад,  «Кодекс безпечного освітнього середовища».

Під рубрикою «Безпечна школа» розміщено ряд цікавих відео.  

Доречною видається рубрика «Організації, які займаються проблемами булінгу в Україні», подаються посилання на них: UNICEF (інформування батьків та дітей про булінг та протидія йому), Благодійний фонд «Kiddo» (протидія булінгу), Громадська організація «Студена» (недискримінаційне навчання), Український інститут дослідження екстремізму (дитяче насилля), Жіночий консорціум України (попередження та подолання насильства в дитячому середовищі), Український фонд «Благополуччя дітей» (поради дитині, як захищати себе), Міжнародний жіночий правозахисний центр «Ла Страда-Україна» (протидія насильству в сім?ї та школі).

Висновки. Виховання молодого покоління – це невід’ємна складова правопросвітництва, адже дуже важливо, щоб діти усвідомлювали своє право бути захищеними і знали, як діяти у разі посягання на їхню честь та свободу.

В Україні останнім часом започатковано ряд медіакампаній щодо уникнення конфліктних ситуацій між підлітками. Інформації в Інтернеті, на нашу думку, цілком достатньо, вона є корисною. 

Pianoбой - Все, Що Тебе Не Вбиває


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень