A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей імені Олександра Цинкаловського
Володимирської міської ради

Пам’ятник Данилу Галицькому

Дата: 01.07.2020 12:20
Кількість переглядів: 877

Пам’ятник Данилу Галицькому

З метою увічнити славні княжі часи в бронзі був встановлений в 1999 р., до 800-річчя Волинсько-Галицького князівства, пам’ятник Данилу Галицькому. Автори: скульпторка Теодозія Бриж, архітектори: К. В. Присяжний і  С. Р. Кравцова.  Відкритий Президентом України (1994-2004рр.) Леонідом Кучмою.

Данило Романович Галицький – видатний діяч в історії України, який жив у 13 столітті. Згідно з інформацією Галицько-Волинського літопису його раннє дитинство минуло у Володимирі-Волинському. Рятуючи життя малолітніх княжичів після смерті їх батька князя Романа, мати княгиня Анна втекла з дітьми до Угорщини. Згодом Данило повернувся і князював спочатку в Володимирі, потім посадив свого намісника Дмитра у Києві. Період його правління припав на складні часи – часті  нашестя монголо-татарських орд.  

За часів правління князя Данила Романовича місто переживало період найінтенсивнішого розвитку. Стало великим центром торгівлі, ремесел, мистецтва. Тут писався Галицько-Волинський літопис – особливо цінний документ того часу, що дійшов до нас. Саме з діяльністю князя Данила пов’язана велич Галицько-Волинської Русі. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень