A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей імені Олександра Цинкаловського
Володимирської міської ради

Проект DOCU/ТИЖДЕНЬ "Демократія та демократичні вибори"

Дата: 11.10.2021 12:30
Кількість переглядів: 145

В період з 4 по 8 жовтня 2021 року Володимир-Волинська гімназія імені Олександра Цинкаловського одною із 500 шкіл України взяла участь у проведенні шкільного DOCU/ТИЖНЯ від Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Його темою є демократія та демократичні вибори як верховенство влади народу, який через своїх представників відстоює інтереси і цінності різних соціальних груп. Фільми та сценарії їх обговорення адаптовано для учнів 5-7 та 8-11 класів.

 

Для учнів 9-11 класів було запропоновано провести тематичні уроки про документальне кіно, демократію,  виборче право та переглянути фільм - «Голосуйте за мене, будь ласка». Він був знятий китайським режисером Вейджун Ченом у місті Вухань та став фільмом-відкриттям на фестивалі Docudays UA в 2009 році. Стрічка піднімає питання, важливі для сучасного світу – виборів та демократії.

Ми отримали можливість сприймати історію настільки багатогранною: споглядати події, розуміти  відчуття героїв, зазирнути у найвіддаленіші куточки світу. Учням старших класів було цікаво ознайомитись з поведінкою, побутом дітей Китаю; проводити паралелі щодо демократичних виборів у шкільні старости з загальнодержавними виборами президента. Підсумком було обговорення пізнавального фільму та обмін різноманітними враженнями від сюжету та поданої теми.

#docuтиждень


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень