A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей імені Олександра Цинкаловського
Володимирської міської ради

Із початком 2018/2019 навчального року в усіх закладах освіти країни стартувала “Нова українська школа” (НУШ).

Дата: 06.11.2018 09:20
Кількість переглядів: 509

Цьогоріч початок навчального року став особливим не лише для першачків, а й для їхніх учителів та батьків. Із початком 2018/2019 навчального року в усіх закладах освіти країни стартувала “Нова українська школа” (НУШ).

Новаційне, цікаве, неординарне випробування для всіх учасників освітнього процесу, яке від 1 вересня триватиме протягом 12 років. Починаючи з цього року, всі учні-першачки навчатимуться саме 12 років.

У Володимир-Волинській гімназії ім. О.Цинкаловського успішно стартував процес навчання за новим Державним стандартом. Учні двох перших класів із своїми першими вчителями, Корольчук О.Ю. та Жуйводою О.М., впевнено вступили у навчальний рік по-новому.

За вимогами НУШ у класах створено новий освітній простір та сучасне освітнє середовище. Для першокласників придбали сучасне комп’ютерне обладнання, дидактичні матеріали. У класах дітей зустріли нові, яскраві, зручні одномісні парти-трансформери.

Педагоги на чолі із адміністрацією гімназії попрацювали над тим, щоб першокласникам було затишно і цікаво. Організація освітнього простору навчального кабінету потребує широкого використання нових ІТ-технологій, нових мультимедійних засобів навчання, оновлення навчального обладнання, що здійснюється через такі осередки:

- осередок навчально-пізнавальної діяльності з партами/столами і стільцями;

- змінні тематичні осередки;

- осередок для гри, оснащений настільними іграми, інвентарем для рухливих ігор;

- осередок художньо-творчої діяльності з поличками для зберігання приладдя та стендом для змінної виставки дитячих робіт;

- куточок живої природи;

- осередок відпочинку;

- дитяча класна бібліотечка;

- осередок вчителя, оснащений усім необхідним тощо.

Наразі ж вчителі, першачки та батьки у процесі навчання знайомляться та вчаться співпрацювати на умовах партнерства між усіма учасниками навчально-виховного процесу. Адже головне завдання реформи – зробити школу відкритою, цікавою та сучасною.

 

За перші тижні навчання вкрай важливо створити у класній спільноті відчуття повного прийняття, довіри, взаємозацікавленості та бажання слухати одне одного. І найкращий метод наблизитись до створення такої атмосфери – приділити увагу знайомству, розповідям про захоплення кожного учня, улюбленим іграм тощо.  Цьому сприяють щоденні ранкові зустрічі, комунікативні ігри, розповіді у «кріслі автора», обмін думками і щоденними новинами, визначення настрою дітей на початку і в кінці робочого дня.

Розробниками ідеї Нової української школи запропоновано тематичний інтегрований підхід, де кожен тиждень присвячено окремій темі.

Освоєння цих тем дозволить дітям опанувати соціальні та громадянські компетентності. Такий підхід дозволяє успішно набувати як практичних умінь, так і предметних знань.

Підхід до навчання та змісту освіти - це головне. "Зазубрювання" нарешті відходить у забуття, натомість виховання інноватора та громадянина виходить на перше місце. Мислення, навички, вміння, цінності, погляди, соціалізація у майбутньому - основні вектори розвитку і навчання дітей. Формуються знання, на котрі в майбутньому накладитимуться вміння цими знання користуватися. У наших юних гімназистів, які сьогодні уже роблять впевнені кроки стежками НУШ, попереду багато успіхів і досягнень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень