A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей імені Олександра Цинкаловського
Володимирської міської ради

Пілотний проект DOCU/ТИЖДЕНЬ проти булінгу

Дата: 18.10.2019 09:37
Кількість переглядів: 468

Пілотний проект DOCU/ТИЖДЕНЬ проти булінгу у школах розпочався в рамках Всеукраїнської Кампнії проти кібербулінгу за ініціативи Правозахисного департаменту Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA за підтримки Міністерств освіти та науки України.

Володимир-Волинська гімназія імені Олександра Цинкаловського долучилася до цієї акції та на конкурсній основі увійшла у 200 шкіл, які отримали матеріали для проведення антибулінгової просвіти. На сайті кампанії зібрано інформацію, яку можна використовувати для бесід з учасниками освітнього процесу.

Учні 5-11 класів переглянули документальні фільми «Булер» американського режисера Лі Гірша та «Джованні та балет на воді» нідерландської режисерки Астрід Буссінк, в яких описано реальні  життєві історії. Документальне кіно як освітній інструмент дозволяє максимально емоційно розкрити  проблему булінгу та не залишити нікого байдужим. Обговорення, в яких беруть участь школярі 5-11 класів, вкотре висвітлюють проблему кібербулінгу. Координатори проекту ознайомили учнів із  видами булінгу,  його причинами, наслідками.

 

Заплановано провести батьківські збори  «Булінг. Як захистити дітей від цькування», адже за даними опитування ЮНІСЕФ проведеного у 2019 році стало відомо, що 29% дітей стали жертвами кібербулінгу, 16% з яких пропускали через це заняття у школі та 48% жертв цькування нікому не розповідали про ці випадки, навіть батькам.

Завершальним етапом буде робота над пошуком спільного рішення проблеми та створення  безпечного середовища для дитини.

#DOCUтиждень #bullyingstop


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень