A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей імені Олександра Цинкаловського
Володимирської міської ради

Корисні поради для батьків, як зменшити стрес та тривожність у дітей та зробити їх щасливими

Дата: 25.03.2020 09:54
Кількість переглядів: 352

Кілька простих порад від UNICEF Ukraine, які допоможуть зменшити тривожність дитини під час пандемії COVID-19.

Ми всі переживаємо непрості, напружені часи. Як батьки, ви можете відчувати стрес, хвилювання, розчарування, розгубленість та втрату зв’язку зі звичними джерелами підтримки. Під час пандемії COVID-19 ваші діти, ймовірно, відчувають те ж саме, хоча ці почуття можуть проявлятися у них по-іншому.

Важливо пам’ятати, що в реагуванні на стресові події діти дивляться на дорослих. Тому обговорення з дітьми їхніх страхів, спільні релаксаційні вправи, навчання їх корисним методам долання та створення відчуття комфорту можуть допомогти зменшити тривожність.

Прості поради для батьків, а також конкретні активності й ігри допоможуть вам заспокоїти дитину, контролювати її емоції та посилити відчуття захищеності. 

Більшість пропонованих вправ сподобаються дітям віком від 2 до 6 років, хоча деякі більше підходять для старших дітей з цієї вікової групи (ми окремо зазначимо, які саме). Сподіваємося, що вони стануть однаково корисними для вас та для дитини. Діти отримають необхідний комфорт, матимуть змогу проявити свої почуття, зміцнити зв’язки з вами та іншими, хто наразі залишається на відстані. Діти засвоять відповідні віку методи долання того, що багатьом видається шокуючою ситуацією. Участь у пропонованих вправах та іграх допоможе дітям продовжувати навчатися й адаптуватися до навколишнього світу у здоровий спосіб.

 https://www.unicef.org/ukraine/media/5526/file/relax_for_children.pdf 

Джерело інформації за посиланням: uni.cf/2WOVFmV


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень