A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей імені Олександра Цинкаловського
Володимирської міської ради

ЛІЦЕЙ ІМЕНІ ОЛЕКСАНДРА ЦИНКАЛОВСЬКОГО - СЕРЕД 25 ПІЛОТНИХ ЗАКЛАДІВ, ДЕ ПЕРШИМИ В УКРАЇНІ ЗАПРОВАДЯТЬ РЕФОРМУ СТАРШОЇ ШКОЛИ

Дата: 04.04.2024 10:13
Кількість переглядів: 16

ЛІЦЕЙ ІМЕНІ ОЛЕКСАНДРА ЦИНКАЛОВСЬКОГО - СЕРЕД 25 ПІЛОТНИХ ЗАКЛАДІВ, ДЕ ПЕРШИМИ В УКРАЇНІ ЗАПРОВАДЯТЬ РЕФОРМУ СТАРШОЇ ШКОЛИ

Володимирський ліцей імені Олександра Цинкаловського увійшов у когорту 25 закладів загальної середньої освіти України, де проводитиметься завчасна підготовка до пілотування старшої школи.

З 2027 року в Україні почнеться реалізація реформи профільної середньої освіти. Учні зможуть обирати напрям навчання, курси та предмети, а школи проводитимуть якісну профорієнтаційну роботу та будуть відгукуватися на потреби учнівства в тих чи тих курсах. Така реформа потребує зміни змісту освіти та підходів до організації освітнього процесу.

Тому з 2025 року розпочнеться відповідне пілотування, до якого вже ведеться підготовка. Наразі обрано перших 25 закладів загальної середньої освіти для завчасної підготовки до пілотування. Ці школи стануть менторами для інших закладів, що приєднаються до реформи.

 Упродовж 3-4 квітня проходить дводенний форум «Реформування старшої профільної середньої освіти (академічні ліцеї)», до перегляду якого можна долучитися онлайн. На форумі можна буде почути про профільну освіту від представників шкіл із країн, де працює ця система, а також від спеціального гостя — Андреаса Шлейхера, засновника міжнародного дослідження PISA й директора з питань освіти та навичок ОЕСР.

Спікери форуму зосередяться на практичній інформації щодо організації профільної освіти. Зокрема, про концепцію реформи профільної освіти, про те як профільне навчання організовано в інших країнах, які є способи персоналізувати освітню траєкторію учня/учениці, що таке кар’єрне консультування і як його організувати, які є можливості для співпраці шкіл та ЗВО.

Дивитися можна тут на YouTube-каналі МОН https://www.youtube.com/c/MONUKRAINE

Захід організовано за підтримки Швейцарсько-український проєкт DECIDE, що впроваджується ГО DOCCU та PHZH International Projects in Education за підтримки Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень