A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей імені Олександра Цинкаловського
Володимирської міської ради

Пам'ятний знак воякам УПА

Дата: 01.07.2020 12:29
Кількість переглядів: 383

Пам'ятний  знак  воякам УПА

У 2002 році до 80-річчя створення Української повстанської армії встановили пам'ятний знак для вшанування загиблих. Ініціатором встановлення був кавалер ордена «За мужність» вояк УПА Петро Мартинюк.

 Українська повстанська армія (ОУН-УПА?) — військово-політичне формування, що діяло в Україні  протягом 1942-1956 років, озброєне крило Організації українських націоналістів. Головною метою створення УПА стало об'єднання розрізнених збройних груп націоналістів під керівництвом ОУН(б). У 1943 році загони ОУН(б) почали офіційно іменуватися «Українською повстанською армією».  Своїм головним завданням УПА декларувала підготовку потужного повстання, яке мало розпочатися в сприятливий для того часу момент, коли СРСР і Німеччина виснажать один одного в кровопролитній війні. Подальша мета – створення самостійної єдиної української держави, яка мала включати в себе всі етнічні українські землі.

 У 1942 році на території урочища Вовчак  Турійського  району (історична Володимирщина) була створена УПА. Чимало жителів Володимира – Волинського та околиць були в її лавах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень