A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей імені Олександра Цинкаловського
Володимирської міської ради

Матеріали для проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Дата: 25.11.2020 12:00
Кількість переглядів: 427

Шановні колеги! 18 листопада відзначається Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства. Сексуальна експлуатація та сексуальне насильство щодо дітей є порушенням прав дітей, що завдає довготривалих та згубних наслідків на все їхнє життя. 

Завданнями проведення заходів до Європейського дня захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства є: 

підвищення обізнаності громадськості про сексуальну експлуатацію та сексуальне насильство щодо дітей і потребу в запобіганні таким діям; 

сприяння відкритій дискусії про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства; 

недопущення стигматизації жертв і надання їм допомоги. 

Крім того, щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» з нагоди відзначення 25 листопада - Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства над жінками; 1 грудня – Всесвітнього дня боротьби із СНІДом; 2 грудня – Міжнародного дня боротьби за скасування рабства; 6 грудня — річниці з дня «Монреальської різанини»; 10 грудня – Міжнародного дня прав людини. 

Метою проведення акції «16 днів проти насильства» є привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім'ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків та активізація партнерського руху органів державної влади, закладів освіти, громадських організацій до проблем насильства в сім'ї та захисту прав жінок. 

Міністерство освіти і науки України з нагоди відзначення цих днів рекомендує організувати та провести в закладах освіти навчальні заняття, лекції, вебінари, круглі столи та інші заходи, враховуючи умови карантину. 

Радою Європи спільно з Міністерством освіти і науки України в рамках проєкту Ради Європи «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні» було підготовлено та адаптовано інформаційні матеріали, які можуть бути додатковим ресурсом у проведенні заходів акції «16 днів проти насильства», доступні за посиланнями, а саме: 

1. Серія із 6-ти навчальних відеоуроків для батьків та дорослих, які працюють з дітьми та для дітей «Батьківство в епоху цифрових технологій»: 

Захист дітей онлайн https://vimeo.com/46417; Сексуальний шантаж https://vimeo.com/464179; 

Секстинг https://vimeo.com/464177511; 4) Секс-чатинг https://vimeo.com/464176; 

Грумінг https://vimeo.com/46418153; 6) Зображення сексуального характеру, що використовуються для помсти https://vimeo.com/464180697. 

2. Відеоролик «Почни говорити» для дітей та дорослих щодо попередження сексуальних домагань в спорті. Ролик доступний за посиланням https://vimeo.com/477933967. 

3. Відеоролик «Розкажи дорослому, якому довіряєш» щодо попередження сексуального насильства щодо дітей в колі довіри. Ролик доступний за посиланням https://vimeo.com/292080839. 

4. Буклет «Дізнайся про свої права в цифровому середовищі» з рекомендаціями Ради Європи щодо поваги, захисту та здійснення прав дитини в цифровому середовищі для дітей та молоді. Буклет доступний за посиланням https://rm.coe.int/learn-about-your-rights-in-a-digital-environment-ukr/1680a052c2 . 

Всі вищевказані та інші матеріали Проекту «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні» доступні на сайті Міністерства освіти і науки України та Офісу Ради Європи за посиланням https://www.coe.int/uk/webkyiv/combating-violence against-children-in-ukraine в розділі «Підвищення обізнаності та запобігання». 

Дані матеріали можуть бути розміщені на сайтах закладів освіти та їх засновників і можуть використовуватися педагогічними працівниками, в тому числі соціальними педагогами, практичними психологами під час проведення профілактичної та роз'яснювальної роботи щодо запобігання насильства. 

Міністерство освіти і науки України спільно з Громадською спілкою «A21 Україна» з нагоди Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» пропонує до перегляду вебінар для педагогічних працівників щодо протидії торгівлі людьми, який допоможе провести навчальні заняття (уроки) з дітьми щодо протидії торгівлі людьми та ознайомитись з інформаційними матеріалами до таких занять (уроків). Вебінар доступний за посиланням https://cutt.ly/Gg1110H, інформаційні матеріали до нього доступні за посиланням https://cutt.ly/Hg10uVІ. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень